Arbejdet med hjemmesider er ikke – og skal heller ikke være – min primære beskæftigelse.

Jeg laver hjemmesider fordi jeg synes det er inspirerende og stimulerer min kreativitet. Samtidig tilegner jeg mig viden om ny teknologi, som jeg måske kan bruge i arbejdet sammen med andre i det job jeg nu engang har. Det betyder at jeg påtager mig opgaver i det omfang jeg har tid til det, og at forløbene nogle gange strækker sig over længere tid. Så hvis du har travlt, behøver du faktisk ikke at læse længere.
Jeg har arbejdet med struktureringen og design af websites i en del år, og har i den forbindelse udviklet min evner udi æstetik og funktionalitet.

Jeg er gået fra at lave statiske ’slice&dice’ hjemmesider til at bruge CMS systemer i stedet. Fordelene er utallige – særligt for dem, der senere hen skal sørge for at holde siderne opdaterede og interessante for deres besøgende.

Det betyder dog ikke at de mange timer med Dreamweawer og Photoshop har været forgæves – tværtimod. Jeg møder (heldigvis) stadig udfordringer, hvor kendskabet til disse værktøjer er afgørende for at opgaven når i mål.

Samtidig med at CMS systemer er blevet en naturlig del af det at have selv den mest simple hjemmeside i dag, er den bagvedliggende teknologi blevet mere omfattende. Det at designe og wireframe et website i dag – der vel og mærke performer på almindelige computere, mobiltelefoner og tablets – er blevet en videnskab for sig, og en langstrakt proces. Resultatet er at man kan risikere at bekoste urimeligt mange timer på at skabe såkaldte templates fra bunden. Eller man kan gøre som jeg, og alliere sig med leverandører, der ikke laver andet end at udvikle den ene funktionelle template efter den anden, og så tilpasse farver, opsætning, moduler og komponenter så siden matcher de krav, kunden stiller. Det sparer en masse tid, og resulterer alligevel i individuelle løsninger.

Hvis du kunne tænke dig et bud på din næste webopgave, er du velkommen til at skrive en besked eller ringe til mig!

Template Settings

Color

For each color, the params below will give default values
Green_Sea Blue Green Purple

Body

Background Color
Text Color
Select menu
Google Font
Body Font-size
Body Font-family
Direction